Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

Λάθος μηνύματα δίνει ο κ. Βαρθολομαίος

Δημοσίευση : 8 Μαρτίου

Λάθος μηνύματα δίνει ο κ. Βαρθολομαίος

Γράφει ο Μάρκος Τ

Είναι κρίμα που ο πατριάρχης Βαρθολομαίος δίνει λάθος μηνύματα στους απανταχού της γης Ορθοδόξους, αλλά και σε όλους τους απογοητευμένους από τον δυτικό Χριστιανισμό Χριστιανούς που βρίσκονται στον δρόμο της αναζήτησης της αρχέγονης Εκκλησίας, στο πρόσωπο της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Με τη στάση του ο κ. Βαρθολομαίος δίνει το λάθος μήνυμα ότι με τους Ρ/καθολικούς οι διαφορές δεν είναι ουσιαστικές και ότι υπάρχουν δύο πνεύμονες της Χριστιανοσύνης.
Με τη φράση αυτή έχει υιοθετήσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ούτε λίγο, ούτε πολύ, την "Θεωρία των Κλάδων", τη φοβερή αίρεση, όπως την είχε αποκαλέσει ο μακαριστός γέροντας Σωφρόνιος σε μία επιστολή του προς τον David Balfour. Εξίσου υγιείς άραγε Παναγιώτατε είναι οι δύο πνεύμονες; Δηλαδή, η Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία είναι μοιρασμένη σε δύο μέρη, τα οποία και τα δύο έχουν την πληρότητα της Χάριτος;
Δηλαδή, η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει έλλειμμα και έχει ανάγκη από τον Ρωμαιοκαθολικισμό ως το έτερόν της ήμισυ;

Και γιατί να μην βάλουμε μέσα και τους Προτεστάντες Παναγιώτατε; Αυτούς δεν τους έχουμε ανάγκη; Προσωπικά, δεν νομίζω ότι έχουμε περισσότερη ανάγκη τον Ρωμαιοκαθολικισμό από όση τον Προτεσταντισμό. Άλλωστε, και οι δύο από την ίδια μήτρα προέρχονται.
Όλη η (διαρκώς μεγαλύτερη) εκκοσμίκευση του Ρωμαιοκαθολικισμού, η δογματική, εκκλησιολογική και πνευματική του διαφοροποίηση από τον αρχέγονο Χριστιανισμό, δεν είναι παρά ένας Προτεσταντισμός, δηλαδή "διαμαρτύρηση" απέναντι στο δόγμα και το ήθος της αρχέγονης Εκκλησίας, αυτής που ομολογούμε στο Σύμβολο της Πίστεως.

Και γιατί Παναγιώτατε τόσοι πολλοί σκεπτόμενοι άνθρωποι σε Ευρώπη και Αμερική εγκαταλείπουν τον Ρωμαιοκαθολικισμό και εντάσσονται στην Ορθόδοξη Εκκλησία; Δηλαδή, αφήνουν τον ένα πνεύμονα και πηγαίνουν στον άλλο;

Αυτό που έχει καταλάβει μεγάλο μέρος του Ορθόδοξου κόσμου είναι ότι τελικά το μόνο μέλημα του κ. Βαρθολομαίου είναι η επιβίωση του Πατριαρχείου στο ξεπεσμένο Φανάρι, στο πάλαι ποτέ "σεπτόν κέντρον", με οποιοδήποτε κόστος. Η Ορθόδοξη εκκλησιολογία, οι καλές σχέσεις με τις άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες, όπως με την Εκκλησία της Ρωσίας, όλα θυσιάζονται στο βωμό ενός φαναριώτικου τοπικισμού.

Η παρακμιακή φαναριώτικη σύναξη άεργων τιτουλαρίων μητροπολιτών επιδιώκει να διατηρήσει τα προνόμιά της και να παραμείνει πεισματικά στο καταρρέον παλιό αρχοντικό της, θέλοντας να συμπαρασύρει μαζί της ολόκληρη την Ορθοδοξία. Ευτυχώς που το κύρος του κ. Βαρθολομαίου στις υπόλοιπες Ορθόδοξες Εκκλησίες είναι πολύ μικρότερο απ' όσο φροντίζουν να διαδίδουν τα παπαγαλάκια του Πατριαρχείου. Και ευτυχώς που Ορθόδοξη Εκκλησία και Φανάρι δεν είναι ταυτόσημες έννοιες.

http://ecclesianet.blogspot.com/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μακαριότατε και εσείς άγιε Πειραιώς: ΕΙΣΤΕ ΑΝΤΡΕΣ; ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ

Ο Βαρθολομαίος, χτες, στο «ιδιαίτερο» του Βενέδικτου!

Πάρε θέση, τώρα, ρεεε Ιερώνυμεεεεε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: