Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

Η άλλη Εκκλησία... του Σεραφείμ Κοτρώτσου!!!..

Η άλλη Εκκλησία ...

Τι γνωρίζει ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος και μένει μακριά από τις κραυγές για το Σκοπιανό; Είναι λιγότερο πατριώτης ο (νέος) Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος από το μακαριστό Χριστόδουλο; Προφανώς ρητορική η ερώτηση και δεν επιδέχεται απαντήσεως.
Οφείλει, όμως, κανείς να επισημάνει την ουσιαστικά αλλά και συμβολικά διαφορετική στάση που τηρεί στην υπόθεση των Σκοπίων.

(
του Σεραφείμ Κοτρώτσου
από τον Ελεύθερο Τύπο)

ΣΧΟΛΙΑ:

1. Θα ήθελα να ξέρω αν ο κ. Κοτρώτσος θεωρεί ότι η Μακεδονία είναι ελληνική ή όχι και αν ναι, αν κινδυνεύει από τις βλέψεις των Σκοπίων.(για να ξέρουμε ποιός είναι αυτός που αποφθέγγεται!). Θα ήθελα να ξέρω ποιός είναι ο σκοπός όλου αυτού του λιβανωτού σε έναν απλά άτολμο, αρχιεπίσκοπο. Θα ήθελα να ξέρω αν τον προτιμά να συμφωνεί με την πολιτική εξουσία (όπως έχει ήδη δηλώσει). Θα ήθελα να ξέρω αν θυμάται πως ο Παλαιών Πατρών σήκωσε τον λάβαρο και αν τον θεωρεί προδότη ή δημαγωγό. Θα ήθελα να ξέρω αν αυτή η... άλλη εκκλησία οφείλει να είναι μια ξενέρωτη εκκλησία που δεν ενοχλεί και φυσικά δεν ενοχλείται στο δικό της μοίρασμα. Θα ήθελα να ξέρω αν όσοι πονάμε για την πατρίδα πρέπει να ντρεπόμαστε για τους εαυτούς μας ή για την.. άλλη εκκλησία που δεν πονά μαζί μας.
Θα ήθελα να ξέρω πως ξαφνικά ο άρθρογράφος από επί των ολυμπιακών και των συναφών, έγινε του εκκλησιαστικού....ρεπορτάζ...Παντός καιρού που λέμε.
3 Μάρτιος 2008 3:14 μμ

2. Η παροιμία λέει: "Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιός είσαι". Κρίμα που οι φίλοι του είναι οι Ζακύνθου, Ιωαννίνων κλπ..
ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΗ:
Ο Ιερώνυμος ήταν επιλογή και χειροτονία του Σεραφείμ. Όμως ο Σεραφείμ από Μητροπολίτης Ιωαννίνων και "ελέω Ιωννίδη" Αρχιεπίσκοπος Αθηνών είχε τον Τίτλο του Προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Βορειοηπειρωτικού Αγώνα.
Τότε ο Ιερώνυμος και οι φίλοι του Μητροπολίτες γιατί δεν κατηγορούσαν τον Σεραφείμ για ανάμιξη στην εξωτερική πολιτική της χώρας;
Ο Σεραφείμ απαγόρευε στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο να επισκεφθεί την Εκκλησία της Ελλάδος για 8 χρόνια. Τότε γιατί Ιερώνυμος και οι φίλοι του Μητροπολίτες γιατί δεν κατηγορούσαν το Σεραφείμ για "αντι-Πατριαρχικό" και "υπονομευτή" του Πατριαρχείου;
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΕΣ...
3 Μάρτιος 2008 5:17 μμ

https://www.blogger.com/comment.g?blogID=6672021093785651831&postID=1575256833991206828

Δεν υπάρχουν σχόλια: