Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

Άνθιμος: Μιλάνε όλοι, μιλάει και ο... Μεσσηνίας!!!..

Δημοσίευση : 27 Φεβρουαρίου

Κάτι τέτοιο άκουσα πριν από λίγο στις ειδήσεις, από τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο.

Τον ρώτησε ένας δημοσιογράφος να σχολιάσει τις δηλώσεις του μητροπολίτη Μεσσηνίας σύμφωνα με τις οποίες οι εκκλησιαστικές λαϊκές διαδηλώσεις (λαοσυνάξεις) είναι «έξω από το ήθος της Εκκλησίας». Και ο κ. Άνθιμος απάντησε:
«Δεν πρέπει να μιλάει ο Μεσσηνίας. Χτες τον κάναμε...»!!!..

«Χτες τον κάνανε μητροπολίτη», και σαν «ψαρόγιαννος», δεν πρέπει να πετάγεται; Μα ο μητροπολίτης αυτός έχει γίνει φίρμα, τώρα, με την υπόθεση του «εκβιασμού» του για μια φωτογραφία του με πολιτικά παρέα με μια ξανθιά κοπέλα στην παραλία. Φωτογραφία, της οποίας την ύπαρξη δεν δέχεται ο μητροπολίτης, αλλά έβαλε τις φωνές για το γεγονός αυτό (ότι τον συκοφαντούν), και «έδειξε» σαν υπεύθυνη (προεκλογικά της αρχιεπισκοπικής εκλογής) την αντίθετη με τον Ιερώνυμο πλευρά (αυτήν του Σπάρτης) με αποτέλεσμα να δώσει πόντους στην επικράτηση Ιερώνυμου.

Με το θάρρος (ή θράσος;) αυτό, λοιπόν, του (αυτόκλητου;) πρωτοπαλίκαρου του Ιερώνυμου βγαίνει (επιπλέει..) τώρα, και μιλάει (σαν ΤΙ ΒΙ περσόνα, πια), νομίζοντας προφανώς ότι ετσι πουλάει εκδούλευση στον νέο αρχιεπίσκοπο! Το περιβάλλον του οποίου όμως (του Ιερώνυμου) δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να κατεβεί η εκκλησία (του) στο πεζοδρόμιο, με προϋποθέσεις όμως: Να το ζητήσει η κυβέρνηση!!!..

«Δεν πρέπει να μιλάει ο Μεσσηνίας. Χτες τον κάναμε...»!!!..

Πώς τον κάνατε, άγιε Θεσσαλονίκης; Εσείς τον κάνατε; Όχι το άγιο Πνεύμα;

Πώς τον κάνατε, άγιε Θεσσαλονίκης; Τον γεννήσατε, και σαν μωρό δεν ξέρει ακόμα να μιλάει;

Πώς τον κάνατε, άγιε Θεσσαλονίκης;

Δυσκολευτήκατε να τον κάνετε; Σφιχτήκατε πολύ, να πούμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: