Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

«Μαζί» (της ΔΙΣ) σε ΟΧΙ στο «σύμφωνο»! Και ο Jerryψωριάρης;

ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ:

Εκφράζονται επίσης η ευχή και η ελπίδα να μην «καταστεί Νόμος του Κράτους το εν λόγω Νομοσχέδιο». Η «επίμαχη» παράγραφος έχει ως εξής: «... η Εκκλησία της Ελλάδος δέχεται και ευλογεί την παραδεδομένη τέλεση του Γάμου κατά το Ορθόδοξο Τυπικό, ενώ θεωρεί πορνεία κάθε άλλη «συζυγική» σχέση εκτός αυτού».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακοίνωση προέκυψε ύστερα από συμψηφισμό ουσιαστικά δύο τάσεων και ενός συγκρουσιακού κλίματος που επικράτησαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης:

..των ιεραρχών που ζητούσαν μια σκληρή ανακοίνωση, κατά πληροφορίες, και αυτοί ήταν κατά κύριο λόγο οι μητροπολίτες Θεσσαλονίκης Άνθιμος και Καλαβρύτων Αμβρόσιος ενώ κοντά σε αυτό το πνεύμα κινήθηκαν οι μητροπολίτες Σπάρτης Ευστάθιος και Ηλείας Γερμανός

..και αυτών που ζητούσαν ηπιότερες διατυπώσεις και χαρακτήριζαν το θέμα κυρίως κοινωνικό και λιγότερο εκκλησιαστικό. Αυτοί φαίνεται να ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος, ο Ζακύνθου Χρυσόστομος και περίπου στο ίδιο πλαίσιο φαίνεται να κινήθηκε και ο Τρίκκης Αλέξιος.

Η απόσταση του χθεσινού ανακοινωθέντος από την προ ημερών τοποθέτηση του ίδιου του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, αποτέλεσε και το περιεχόμενο ερώτησης προς τον κ. Άνθιμο, ο οποίος απάντησε χαρακτηριστικά «η δήλωση ήταν του ενός, η ανακοίνωση των δεκατριών».

(ΕΘΝΟΣ. Τρίτη, 18 Μαρτίου 2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια: