Παρασκευή, 1 Αυγούστου 2008

Το παιδί (ο νέος αρχιεπίσκοπος) μίλησε! ΣαχλοΠαραμίλησε!!!..

Αιμίλιος Πολυγένης:

«Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος στο λόγο του αναφέρθηκε στην σημερινή παραβολή του Ασώτου Υιού, και ερμηνεύοντας την στάση του υιού κάλεσε όλους τους πιστούς να έρθουν στους κόλπους της Εκκλησίας, δηλαδή στο σπίτι του πατέρα τους.»
(Ρομφαία. Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2008)


Αγαπητέ Αιμίλιε,

Πώς «κάλεσε όλους τους πιστούς να έρθουν στους κόλπους της Εκκλησίας»; Μιλώντας στους πιστούς που ήταν ήδη στο εκκλησίασμα; Αφού είναι πιστοί, δεν είναι παράλληλα και στους κόλπους της Εκκλησίας; Σε άλλους κόλπους (ή κόλπα) είναι;

Τους είπε μήπως, βγείτε από τον ναό και ξαναμπείτε για να παίξουμε θέατρο με το θέμα της παραβολής του Ασώτου Υιού; Αστεία πράγματα, έτσι;

Η εκκλησία που είναι το σπίτι του Πατέρα μας, μήπως κατάντησε το μαγαζί του κάθε παπά; Είναι «πατέρες» αυτοί οι «τυχεράκηδες»; Δεν είναι! Διότι μόνο να τα παίρνουν έχουν μάθει! Είναι αυτοί που μας διώχνουν με τη συμπεριφορά τους από το σπίτι του Πατέρα μας. Τέτοιον έλεγχο όμως, δεν έχει στα χείλη του ο διπλωμάτης Ιερώνυμος!

Καλεί τους πιστούς που είναι στην εκκλησία να έλθουν σε αυτήν!!!

Γιατί δεν καλεί τους άπιστους;
Αυτούς εννοεί και ντρέπεται, ή φοβάται να το πει;
Αν εννοεί αυτούς, τότε λάθος ακροατήριο διάλεξε.

Να βγει έξω από το ναό, και να πάει να τους βρει όπου και αν είναι, και να τους καλέσει να έρθουν «στους κόλπους της Εκκλησίας». Διότι από εκεί μέσα που τα είπε, δεν τον ακούσαν «οι απέξω»!

Είναι βλέπεις που το παίζει και ταπεινός, και δεν θέλει κάμερες στις ομιλίες του. Πώς λοιπόν θα τον ακούσουν, και, οι άθεοι... «πιστοί»;

Αλλά καλύτερα που δεν τον ακούν.

http://www.amity.gr/eikastika/maskes/2775-150x150.jpg
Ο άνθρωπος, ούτε βλέπεται, ούτε ακούγεται (καμιά σχέση με τον Χριστόδουλο) και πάλι καλά που δεν κυκλοφορεί και με μπούργκα, πάλι καλά!..

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣΑπό το ιστολόγιο μου , τα "Χαιρετίσματα" («natapoume.pblogs.gr»), το εξαφανισμένο από το καλοκαίρι του 2008 )

Δημοσίευση : 9 Μαρτίου 2008

http://blogs.pathfinder.gr/natapoume/write/post?e=207182

Δεν υπάρχουν σχόλια: