Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

«Πως είμαι αμαρτωλή που... συζώ!»

«Πως είμαι αμαρτωλή που... συζώ!»

Της Μάρθας Καϊτανίδη

«Αν είναι η αγάπη αμαρτία, θα βγω, θα το φωνάξω με λατρεία. Θα βγω, θα το φωνάξω, θα το πω, πως είμαι αμαρτωλή που... συζώ!».
Φημίζονται άλλωστε τα λαϊκά άσματα για τη δυναμική τους, που- συνήθως- αρχίζουν και τελειώνουν στην ελεύθερη έκφραση καταπιεσμένων «θέλω» και παράνομων συναισθημάτων!
Ο στιχουργός- αν και υπέστη το έργο του μικρές πλην όμως σημαντικές αλλαγές, προς χάριν της επικαιρότητας- δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα, ούτε άκουσε γκρίνιες. Ο νομοθέτης όμως; Έχει ακούσει τα «εξ αμάξης».
Μετά μάλιστα τις δηλώσεις του Άνθιμου περί πορνείας και άλλων... δαιμονίων, τα πόδια των κυνηγών που καταδιώκουν τις μάγισσες- σε ποιον αιώνα είπαμε πως ζούμε;- έχουν πάρει φωτιά!

Υπενθυμίζεται στους «αδιάβαστους» πως αναφορικά με το νομοσχέδιο που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο κατοχυρώνει δικαιώματα στα ζευγάρια που συμβιώνουν χωρίς να έχει προηγηθεί γάμος, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης δήλωσε πως «αυτό είναι μια επισημοποίηση της πορνείας και της ανηθικότητας»!
Προς τι όμως η αντίδραση στο αυτονόητο, στο υπαρκτό, στο γνωστό; Το δήλωσε πως θα είναι αντίθετος σε όσους επιλέξουν αυτό το σύμφωνο συμβίωσης! Δεν ήξερε, δεν ρώταγε για να μάθει ότι τα ζευγάρια νοικιάζουν διαμερίσματα και μένουν μαζί, χωρίς να έχουν περάσει το κατώφλι της εκκλησίας, χρόνια τώρα...«Με γεια τα αντανακλαστικά»!
Από την άλλη όμως, προς τι αυτή η έκπληξη; Ο Σάκης Ρουβάς δεν είχε κατηγορηθεί για το αμαρτωλό τραγούδι «Κούνα το»; Το ρύζι στους γάμους- που αν μη τι άλλο κάνει την τελετή έξτρα ενδιαφέρουσα- δεν προκάλεσε ιερές γκρίνιες; Ο Χάρι Πότερ δεν πρέπει να καεί στα... πυρά;

(ΤΑ ΝΕΑ. Τρίτη, 4 Μαρτίου 2008)

«ΜΑΡΘΑ, ΜΑΡΘΑ»!
Μη σε στενοχωρεί η φωνή του Ανθίμου, φωνή που σου θυμίζει το Ευαγγέλιο, και σε ελέγχει! Το Ευαγγέλιο, ήταν μόνο για «τον καιρό εκείνο», συνήθιζε να λέει ο μακαρίτης αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ, ο γέροντας του σημερινού «ούνα φάτσα, ούνα ράτσα» αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, του Β΄.
Μη στενοχωριέσαι λοιπον, αφού όλοι οι εκτός εκκλησίας έχετε πλέον έναν δικό σας, κατα-δικό σας αρχιεπίσκοπο, κομμένο και ραμμένο στα
μέτρα σας, «όπως εσείς τον ζητήσατε»! Σε μάλωσε ο Ιερώνυμος σας, που συζείς; Όχι! Άρα, είσαι εντάξει!!!..
Πού
πήγες πάλι και θυμήθηκες εκείνη την αντίδραση του Αμβρόσιου για το «κουνιστό» τραγούδι του Σάκη του Ρουβά σας! Ποιος έδωσε τότε σημασία στον Αμβρόσιο, όταν πάλι σε ανώτατο εκκλησιαστικό επίπεδο, από τον Βαρθολομαίο δηλαδή (της ανώτατης υποστάθμης, που λένε) ήρθε η δικαίωση; Ο «Παναγιώτατος» (μη χ..ω), δέχτηκε αμέσως στο «φανάρι» (με την καλή έννοια, η λέξη;) τον Σάκη του, και του ζήτησε μάλιστα και ένα φανελάκι του!!!..
«ΜΑΡΘΑ, ΜΑΡΘΑ»!
Μη στενοχωριέσαι, διότι: Αυτό το δίδυμο (Ιερώνυμος και Βαρθολομαίος) είναι και θα είναι πάντα μαζί σου. Και να μη φοβάσαι, ούτε και για τον Χάρι Πότερ. Μαζί σου είναι, και, σε αυτό το θέμα, και, σε οποιοδήποτε άλλο (κοσμικό και αντίθεο) θα μπορούσες να φανταστείς.

Χαίρε!!!..

Δεν υπάρχουν σχόλια: