Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

Αγαπητή Βάσω, καλησπέρα!

Ο Forum EPISKEPTHS έγραψε
(Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2008 5:24 μμ):

Αγαπητή Βάσω, καλησπέρα!

Μου γράφει ένας φίλος μου δημοσιογράφος:
«Καλό θάναι να μη βιαζόμαστε με τον νέο αρχιεπίσκοπο. Κάτι παραπάνω γνωρίζουν κάποιοι. Να ...κρατάτε μικρό καλάθι. Ακούστε που σας λέω. Μόλις χθες άκουσα στα κανάλια ότι ο Θηβών ενθάρρυνε τον ...μακαρίτη Μεγαλέξανδρο (σ.σ.: τον Χριστόδουλο) στο άνοιγμα του στον παπισμό και στον οικουμενισμό.
Μην βιάζεστε. Κανένας από αυτούς δεν θάπρεπε νάχει καλές σχέσεις με το Φανάρι μετά από όλα όσα προδοτικά έπραξε κυρίως τελευταία με τον Πάπα. Αυτός όμως έχει καλές σχέσεις.
Γιατί; Στόμα δεν είχε να το ανοίξει; Εγώ πως το άνοιξα; Άλλοι πως αντέδρασαν; Λοιπόν, «κάποιο λάκκο έχει η φάβα».

Έχω μαζί του ιστορία εκεί στα της Λάρισας. Δημοσίευσα επιστολές σε εφημερίδες της Λάρισας εναντίον του έξαρχου Θηβών Ιερώνυμου. Εκεί στη Λάρισα επί Σεραφείμ πήγε και αντί να βοηθήσει, έπαιξε ρόλο ...Πιλάτου. Και ενέπαιξε όλους.

Από αυτούς τους Παλαιούς αρχιερείς πρέπει να μην εμπιστευόμαστε κανέναν. Είναι όλοι τους εκτεθειμένοι άγρια. Και εμείς δεν είμαστε χθεσινοί. Τα γνωρίζουμε. Λυπούμαι που τα γράφω, όμως θα δείτε θαύματα από αυτόν. Βλέπω πολύ πονηριά. Είναι μεγάλος διπλωμάτης. Ξεχνώ τα άλλα που έχω ακούσει γι αυτόν. Θέλουν αποδείξεις, όχι ενδείξεις.
Πιστεύω ότι εκκλησιολογικά είναι διεφθαρμένοι σχεδόν όλοι τους. Μην βιαζόμαστε θα τον δουμε και θα δουμε. Πιστεύω πάνω από όλα βάζουν το φιλάδελφό τους. Φοβούμαι μήπως ...θα αρχίσει να κουκουλώνει τους ομοφυλόφιλους κληρικούς.
Στο παρελθόν τον είδα - ιδίοις όμμασιν - να ασπάζεται θερμότατα έναν κληρικό του Σεραφείμ που κατηγορείτο για ομοφυλόφιλος. Δεν το γνώριζε; Έκανε πως δεν το γνώριζε;
Λοιπόν, μην βιαζόμαστε, μήπως πέσουμε από τα σύννεφα. Για όλα αυτά εύχομαι να διαψευσθώ.».

Δεν υπάρχουν σχόλια: