Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

Γνωστά έντυπα: Είδαν φως «αληθινό», με την εκλογή Ιερώνυμου!

«Η Εκκλησία στον δρόμο της αλλαγής», ήταν ο κεντρικός τίτλος του «Βήματος».
«Η ελπίδα», είχε τίτλο το πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο της εφημερίδας.
«Η ευκαιρία», είχε τίτλο η στήλη του Γιάννη Πρετεντέρη.
«Νέα σελίδα για την Εκκλησία - Με την πανηγυρική ανάδειξη του κ. Ιερώνυμου εγκαταλείπεται το δόγμα της εθναρχούσης Ιεραρχίας», θριαμβολογούσαν οι εξάστηλοι (παλιοί οκτάστηλοι) τίτλοι του πολυσέλιδου ρεπορτάζ.
«Αλλαγή ρότας με Ιερώνυμο», ο τίτλος στην πρώτη σελίδα των «Νέων».
«Νέα αρχή», ο τίτλος του κύριου άρθρου της εφημερίδας.
«Ο δάσκαλός μου ο Ιερώνυμος», ο τίτλος του άρθρου του Παύλου Τσίμα.
«Αλλαγή σελίδας - Χαμηλών τόνων με βασικές διαφορές με τον Χριστόδουλο», οι τίτλοι στην πρώτη σελίδα της «Ελευθεροτυπίας». «Σήμα για ελπιδοφόρα αλλαγή», «Νέα εποχή για την Εκκλησία», οι χαρακτηριστικοί τίτλοι άρθρων στην ίδια εφημερίδα.
Τα «Νέα» πάνε το θέμα πολύ πιο μακριά: «Ο ιεράρχης της... Αριστεράς του Κυρίου», τιτλοφορούν εντυπωσιακή σελίδα τους.

Το μυστικό βρίσκεται στη μικρή πανηγυρική φράση των τίτλων του «Βήματος» που προαναφέραμε: «Εγκαταλείπεται το δόγμα της εθναρχούσης Ιεραρχίας». Εδώ βρίσκεται όλη η ουσία.
Όταν όλοι αυτοί οι τύποι πανηγυρίζουν για την αποκατάσταση καλών σχέσεων με το Φανάρι, δεν είναι φυσικά ότι τους έπιασε πόνος για τις θρησκευτικές σχέσεις Αθήνας - Φαναρίου. Άλλα πράγματα, πολιτικά, είναι αυτά που τους νοιάζουν.
Γνωρίζουν ότι το Φανάρι, λόγω του ότι βρίσκεται στην Τουρκία και λόγω των στενών του σχέσεων με την Αμερική, τη στήριξη της οποίας έχει απόλυτη ανάγκη για να επιβιώσει, είναι υποχρεωμένο να υποστηρίζει 100% την τουρκική και την αμερικανική εξωτερική πολιτική!

Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι υποχρεωμένο να τάσσεται υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, υπέρ του κάθε Σχεδίου Ανάν κ.λπ. Ελπίζουν λοιπόν, μέσω της στενής σχέσης της Εκκλησίας της Ελλάδος με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, να επηρεάζουν τον Αρχιεπίσκοπο, ώστε να εξουδετερωθεί ο πολιτικός ρόλος της Εκκλησίας. Ας μην κρυβόμαστε...
Θέλουν να ελέγχουν τα πάντα, γι' αυτό και ελπίζουν ο νέος Αρχιεπίσκοπος να παραμείνει «άλαλος» στα εθνικά και κοινωνικά θέματα.

(Πηγή: Το Παρόν)

Δεν υπάρχουν σχόλια: