Παρασκευή, 1 Αυγούστου 2008

ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΟ «ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟ» ΤΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ;

Δημοσίευση : 16 Φεβρουαρίου

Σήμερα, στην τελετή ενθρόνισης του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, συνέβησαν και αυτά:

Αυτός βέβαια, πάνω στο «δεσποτικό». Κάτω, στο «σαλόνι», ή την «πλατεία» αν θέλετε, όλος «ο καλός ο κόσμος»: Οι κυρίες (των επισήμων, φυσικά) με τις γούνες τους (τινές εξ αυτών) καθισμένες ανάμεσα σε ιερείς! Ο άλλος ο κόσμος (ο λαός, το ποίμνιο) ξεροστάλιαζε έξω, στην παγωνιά!!!..

Ο Ιερώνυμος λοιπόν, διάβασε ένα πολυσέλιδο κείμενο γραμμένο σε υπολογιστή, σαν «λόγο του θρόνου», να πούμε! Εκφωνούσε, διαβάζοντας, χωρίς να κοιτάει το «εκκλησίασμα», με την χαρακτηριστική του φωνή, υποτονικά, κοιμισμένα, σκέτο νανούρισμα!

...Ένα νανούρισμα, στο οποίο δεν μπορούσε να απουσιάσει και το σχετικό λιβάνισμα στον Βαρθολομαίο! «Όπου τρώγει το σκυλί, εκεί κουνάει και την ουρά του», δεν λένε;

Στο τέλος, του ψάλανε τη «φήμη» του, ξέρετε, εκείνο το: «Ιερωνύμου, του μακαριοτάτου, κ.λπ., κ.λπ.», και ακολούθησε το... πολυχρόνιο!

Ενθρόνιση, θρόνος, ενθρονιστήριος λόγος, και «καπάκι», να και το ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟ του βασιλιά, τροποποιημένο ως προς λόγια!!!

Τι πολυχρόνιο, ρε παιδιά! Τι πολυχρόνιο; Εγώ νόμιζα, ακούγοντας τον λόγο του ότι θα ξεψυχήσει πριν τον τελειώσει, ότι «θα μας μείνει», εκεί και τώρα! Ευτυχώς που οι φόβοι μου δεν επαληθεύθηκαν (προς το παρόν, τουλάχιστον), ευτυχώς!..

Χαρακτηριστικό δε, είναι και το ότι όπως ανακοινώθηκε (μετά το πέρας της «ομιλίας» του αρχιεπισκόπου), δεν θα δεχτεί σήμερα το ποίμνιο στην αρχιεπισκοπή (όπως ήταν και το τυπικό, και όπως είχε ανακοινωθεί) αλλά αύριο!..

Κατα-κατα-κατα-ρέει ???

Δεν υπάρχουν σχόλια: