Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

Μητρόπολη: Πανηγύρι & λιβανίσματα σήμερα (όπιο του λαού;)

Δημοσίευση : 16 Φεβρουαρίου


Ανέλαβε και επισήμως το Σάββατο ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος με την τελετή ενθρόνισης στη Μητρόπολη


Στο λόγο του:
Τόνισε ιδιαίτερα το ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και του κατακερματισμού της οικουμένης, λέγοντας: «Υπάρχει ο ασφαλής εγγυητής της ενότητας, ο οποίος είναι το σεπτό κέντρο της Οικουμενικής Ορθοδοξίας, το πολύπαθο Οικουμενικό μας Πατριαρχείο».

Ο κ. Ιερώνυμος εξήρε το ρόλο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου τον οποίο χαρακτήρισε βράχο ακλόνητο της ορθοδοξίας, ταπεινό, στιβαρό, τολμηρό και σώφρωνα και κατέληξε λέγοντας ότι η Ελλαδική Εκκλησία «φέρει βαριά την ευθύνη επί των ώμων της για τον τρόπο που θα διαφυλάξει τα παραδεδομένα όσον αφορά τη σχέση και τη συνεργασία της με το Οικουμενικό Πατριαρχείο».

Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας χαρακτήρισε τον Αρχιεπίσκοπο ως συνεχιστή της παράδοσης που ξεκίνησε ο Άγιος Διονύσιος Αρεοπαγίτης, ενώ ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης τόνισε ότι το έθνος εναποθέτει τις ελπίδες του στο νέο Αρχιεπίσκοπο και καλωσόρισε στην Πόλη των Αθηνών τον κ. Ιερώνυμο.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: