Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ... ΝΕΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ!

Δημοσίευση : 12 Φεβρουαρίου


Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ... ΝΕΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ!


Όλα τα περιμέναμε. Όμως, σε μια εποχή που η εθνική μας επιβίωση απειλείται από πολλούς παράγοντες, σε μια εποχή που δίνουμε τη μάχη κατά του εθνικού μας αποχρωματισμού, οι ιεράρχες μας δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και ένα ακόμα εθνικό οχυρό έπεσε.
Μάλλον γκρεμίστηκε παταγωδώς, για να είμαστε ακριβείς.

Ανοιξε για άλλη μια φορά η Κερκόπορτα, ξανά από ρασοφόρους και φορέσαμε το φέσι. Χειρότερη εξέλιξη δεν θα μπορούσε να υπάρξει. Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών και Πάσης Ελλάδος μετατράπηκε σε Αρχιεπισκοπή Αθηνών και «Νέων Χωρών». Δηλαδή, τα χώματα εκείνα που ποτίστηκαν με αίμα για την ελευθερία, γίνονται τώρα «Νέες Χώρες» και με τη βούλα.
Πλέον, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, μετατρέπεται σε όχημα των επιδιώξεων των Αμερικανών και όσων επιδιώκουν να σιγάσουν τη φωνή των πατριωτών, ευνουχίζοντας την Εκκλησία τους. Τα κατάφεραν και μάλιστα πολύ καλά. Όσο γι' αυτούς τους ανεκδιήγητους τύπους στο Μαξίμου, που παρακολουθούσαν απαθείς μέρες τώρα το ΠΑΣΟΚ να κινείται (διακριτικά) υπέρ του Θηβών, ας τον λουστούν.
Το Φανάρι, η Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ πανηγυρίζουν. Και έχουν κάθε λόγο να το κάνουν. Εξελέγη Αρχιεπίσκοπος ένας ιεράρχης, που θεωρεί τον εθνικισμό "αίρεση".
Εξελέγη ένας ιεράρχης-φερέφωνο του Πατριαρχείου. Ρόλο θα παίζουν πλέον ιεράρχες τύπου Ζακύνθου, ενώ η Εκκλησία θα απολέσει τον εθνεγερτικό της ρόλο, θα κλειστεί στο καβούκι της, θα αποτραβηχτεί από τα εγκόσμια και το χειρότερο, θα σταματήσει να παρεμβαίνει. Κοινώς, οι πολιτικοί -υποστηρικτές της εκκοσμίκευσης, έχουν πλέον ελεύθερο το πεδίο για τη μετάλλαξη της κοινωνίας μας σε πολυεθνικό σκουπιδοτενεκέ. Ωραία ... Αυτή είναι λοιπόν η Εκκλησία τους, αλλά όχι η δική μου. Όχι η δική μου. Δεν είναι η Εκκλησία μου αυτή των ιεραρχών που δίνουν συνεντεύξεις στα "ερωτικά" περιοδικά.
Δεκτή με ικανοποίηση και "πηγαία χαρά" έγινε από το Φανάρι η εκλογή του Ιερώνυμου. Και πώς να μη γίνει ... Έγινε αυτό που ήθελαν, αυτό που ήθελε και η Ουάσινγκτον. Μην περιμένετε από εμάς όμως αγαπητοί μας φίλοι να αναφωνήσουμε "άξιος". Είμαστε Έλληνες. Αυτό μας καθορίζει, αυτό αποτελεί και θα αποτελεί τον μπούσουλά μας. Και ας φαντάζουμε για κάποιους "ανεπίκαιροι". Αν νομίζετε ότι βλέπουμε παντού "συνωμοσίες" και "φαντάσματα", κάνετε λίγο υπομονή και θα μας θυμηθείτε ...

Δημήτρης Ζαφειρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: