Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

Ιερώνυμος: «Χωρίς εξουσία», στον «συνάδελφό» του Παπούλια!!!

ο κ. Ιερώνυμος είχε συνάντηση γνωριμίας με τους συντάκτες του εκκλησιαστικού ρεπορτάζ, στη διάρκεια της οποίας τόνισε ότι «δεν είμαστε εξουσία, είμαστε διάκονοι του λαού και σ' αυτό το πλαίσιο θα κινηθεί η συνεργασία με τα ΜΜΕ».

www.kathimerini.gr

«Στις 11 άρχισαν να καταφθάνουν οι αρχιερείς, μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, οι οποίοι πλαισίωσαν τον νέο Αρχιεπίσκοπο. Ο κ. Ιερώνυμος φόρεσε τον αρχιερατικό μανδύα και άρχισαν να ψάλουν όλοι μαζί δέηση, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας και του υπουργού Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη.
Στη συνέχεια δόθηκε η διαβεβαίωση του νέου Αρχιεπισκόπου ότι θα τηρεί τους κανόνες της εκκλησίας και τους νόμους τους κράτους και αμέσως μετά υπέγραψε πρώτος, ενώ ακολούθησαν οι αρχιερείς κατά τα πρεσβεία της αρχιεροσύνης.»
http://news.antenna.gr/

Η «εξουσία», στην «εξουσία»! Βίοι παράλληλοι!
Ο Αρχιεπίσκοπος, ορκίζεται («διαβεβαιώνει») πίστη στους νόμους!!! Δεν είναι αυτονόητο αυτό; Είναι, αλλά σαν κρατικός λειτουργός (σε νέο πόστο) πρέπει και να ορκιστεί γι' αυτό, εεεε; ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΑΔΕΛΦΙΑ!!!..
Τότε, προς τι το θέατρο με τον... μανδύα, τους ψαλμούς, και την κουστωδία των δεσποτάδων που τον πλαισίωναν; Εεεεεε;
...Αλλά και η πολιτεία, θα ανταποδώσει τα ίσα: Την Κυριακή της Ορθοδοξίας, θα πάει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην μητρόπολη για να διαβάσει το «Πιστεύω»!!!..

Δεν υπάρχουν σχόλια: