Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

Εκλογή Αρχιεπισκόπου: Μη... χοιροτέρα!!!..

«Ιερές» συμμαχίες και παζάρια

Υποσχέσεις, συμφωνίες αλλά και «ρουσφέτια» συνθέτουν το σκηνικό λίγο πριν ξεκινήσει η αυριανή ψηφοφορία. 75 οι εκλέκτορες μητροπολίτες

Υποσχέσεις, συμφωνίες και καταμέτρηση δυνάμεων με συνεχείς επαφές, τηλεφωνικές ή διά ζώσης, συνθέτουν ένα «πυρετώδες σκηνικό», λίγο πριν ξεκινήσει η αυριανή ψηφοφορία για την ανάδειξη του διαδόχου του μ. Χριστόδουλου.

Τα ιερά «ρουσφέτια» και η αποδοχή τους από την πλευρά των διεκδικητών φαίνεται να διαδραματίζουν κι αυτά τον ρόλο τους στις τελικές επιλογές και στη «ζεύξη» κάποιου ιεράρχη στη μία ή την άλλη πλευρά.

Αποκατάσταση πνευματικών τέκνων είτε σε θέσεις βοηθών επισκόπων είτε σε συνοδικά πόστα, μεταθέσεις σε μητροπόλεις με μεγαλύτερη δυναμική και πιο σημαίνουσα γεωγραφική θέση, χειροτονίες αρχιμανδριτών σε μητροπολίτες φαίνεται να είναι μερικά από τα άγια αιτήματα που ζητούν υλοποίηση, προκειμένου να παρασχεθεί στήριξη.

Η αποτύπωση δυνάμεων σε περίπου ισόρροπα επίπεδα, κάνει το δούναι και λαβείν ακόμα πιο πιεστικό.

Η αποφυγή δεσμεύσεων από τους διεκδικητές σημαίνει ότι, στην προοπτική μιας μάχης με περίπου ισόρροπες δυνάμεις, οι «δυσαρεστημένοι» θα στρέψουν την ψήφο τους αλλού.

(Έθνος. Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2008)

Δεν υπάρχουν σχόλια: