Παρασκευή 1 Αυγούστου 2008

OI AΠOΨEIΣ TOY BAPΘOΛOMAIOY ΓIA TIΣ AMBΛΩΣEIΣ

Ιερώνυμος: Το δεξί πόδι του Βαρθολομαίου!!!..

Σάββατο, 29 Μαρτίου 2008 11:55 μμ



Έσπασε το πόδι του ο τοπικός «διάβολος», και δεν μπόρεσε να πάει στον οικουμενικό τοιούτο, στην μεγάλη του αγάπη, στον Βαρθολομαίο! Ο «δικός» μας Εξαποδό σέβεται λέει, τους ομοφυλόφιλους. Ο άλλος, ο τουρκαλάς ΑχριΕξαποδό, σέβεται λέει, και, αυτούς που κάνουν εκτρώσεις!!!..

OI AΠOΨEIΣ TOY BAPΘOΛOMAIOY ΓIA TIΣ AMBΛΩΣEIΣ
Όταν ρωτήθηκε για την θέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο θέμα των αμβλώσεων, ο Βαρθολομαίος περιέγραψε μια άποψη πιο φιλελεύθερη από εκείνη της παπικής «Εκκλησίας», η οποία, ως γνωστόν, καταδικάζει τις αμβλώσεις σε όλες τις περιπτώσεις και της οποίας οι κληρικοί σε ορισμένες πόλεις έχουν αφορίσει καθολικούς που είναι ηγετικά στελέχη του κινήματος υπέρ της νομιμοποιήσεως των αμβλώσεων.

«Αν και η Ορθόδοξη Εκκλησία πιστεύει ότι η ψυχή εισέρχεται στο σώμα την στιγμή της συλλήψεως και γενικά σέβεται την ανθρώπινη ζωή και την συνέχιση της εγκυμοσύνης» είπε ο Βαρθολομαίος, «η Εκκλησία επίσης σέβεται τα δικαιώματα και την ελευθερία όλων των ανθρώπινων προσώπων και όλων των χριστιανικών ζευγαριών».

«Δεν μας επιτρέπεται να εισδύουμε στις κρεβατοκάμαρες των χριστιανικών ζευγαριών» είπε. «Δεν μπορούμε να γενικεύουμε. Yπάρχουν πολλοί λόγοι που κάνουν ένα ζευγάρι να προχωρήσει προς την άμβλωση».

(The San Francisco Chronicle, 7/20/1990)

Δεν υπάρχουν σχόλια: